LGS hazırlık süreci ve akademik başarıyı artırma çalışmaları

LGS hazırlık süreci yalnızca öğrencilerin yaşadığı bir süreç değildir. Öğrencinin ailesi de bu süreçte sınavın etkilerini hissetmektedir. Bu nedenle sınav sürecinin aile ile birlikte yürütülmesi gerekmektedir. Bilindiği gibi LGS sınavı liselere girişte uygulanan özel bir sınavdır. Sınav iki farklı oturumdan oluşmaktadır. Okul puanı ile yerleşmek istemeyen öğrencilerin LGS sınavına girerek sınavdan iyi bir puan almaları gerekmektedir.

Hazırlık aşamasında öğrencilerde görülebilen sınav stresi ve birtakım kaygılar, sınavın olumsuz sonuçlanmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle sınavın hazırlık aşamasında anne ve babalara bazı öneriler sunmak faydalı sonuçlar sağlayabilir. LGS sınavı yalnızca bilgi birikimini ölçen bir sınav olmadığı için bu sürecin psikolojik yönünün bulunduğu da unutulmamalıdır. Bu kapsamda öğretmenler olarak yaptığımız toplantıda veli, öğrenci ve öğretmen arasındaki iş birliğini sağlayabilmenin önemine binayen sık sık toplantılar yapmaya ve takip çizelgeleri oluşturmaya karar verdik.

23.05.2023 364

23-05-202323-05-202323-05-202323-05-202323-05-2023