Kriz yönetimi, öfke ve stres ile başa çıkma yolları.

Kriz, birdenbire ortaya çıkan, önceden öngörülemeyen, beklenmedik ve olağandışı bir durumu ifade eder. Öğrencilerimizin kriz durumlarında neler yapması gerektiği konusunda bilgilendirme yaptık.

Öfke: istenmeyen bir duruma karşı duygusal olarak kendimizde oluşan tepkilerdir. Özellikle okul ortamında öfke kontrolü eğitim ortamının zarar görmeden edebilmesi için önemlidir. Başka çıkma yollarından öğrencilerimize bahsederken rehberlik servisi olarak her zaman desteğe hazır olarak beklemekteyiz.

Stres ile başa çıkma yolları: Sınav stres ve kaygısı eğitim ortamlarında öğrencilerin karşılaştıkları başlıca sorunlardandır. Bunun için kaygı yenme ve kontrol etme süreçlerini beraber inceledik.

Bu konuda okul müdürümüz ve diğer öğretmenlerle toplantılar yaparak değerlendirmelerde bulunduk.

15.03.2022 558

18-04-202215-03-202215-03-202215-03-2022